Mijn naam is Annemarie Vogel. Toen ik drie jaar oud was, zijn mijn ouders in Hardenberg gaan wonen en hier heb ik tot en met mijn 18e jaar gewoond.

Op mijn 19e ben ik naar Amsterdam vertrokken om te gaan studeren. Eerst heb ik Gezondheidswetenschappen gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam (VU). Na deze succesvol te hebben afgerond, miste ik toch nog wat diepgang op psychologisch gebied en heb ik een jaar Psychologie gestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam (UvA).

Allemaal heel interessant, maar toch nog steeds niet helemaal wat ik wilde. Vanaf mijn puberteit heb ik zelf veel last gekregen van mijn darmen. In het ziekenhuis konden ze niks ‘vinden’ en werd me verteld ‘’leer er maar mee leven’’. Nou, dat wilde ik niet. Toen ben ik zelf veel informatie gaan opzoeken over darmproblemen en op mijn eetpatroon gaan letten. Ik merkte al snel dat als ik bepaalde voedingsstoffen liet staan, ik minder last van mijn darmen kreeg. Helemaal weg gingen mijn klachten niet, maar ik voelde me wel al een heel stuk beter! Toen ik na mijn studie Psychologie hoorde van de opleiding Orthomoleculaire Voedingsleer & Therapie (SOE) en las wat het inhield, wist ik meteen ‘’dit is het!’’ Ik heb me zonder een moment te twijfelen ingeschreven en vond de hele studie van begin tot eind reuze interessant. En het allerleukste van de studie doe ik nu: mijn kennis in de praktijk brengen en mensen helpen en begeleiden!


Wat de Orthomoleculaire therapie voor mij zo interessant maakt is dat je heel veel mensen kunt helpen. Van mensen die eigenlijk overal ‘uitbehandeld’ zijn of ”ergens mee moeten leren leven” terwijl ze toch klachten blijven houden tot mensen die ‘gewoon’ een gezonder eetpatroon willen hebben. Van kinderen tot ouderen. Met de juiste voeding (eventueel gecombineerd met supplementen) kan je je een heel stuk fitter voelen. Oftewel nogmaals; ”Laat uw voeding uw medicijn zijn en uw medicijn uw voeding!” 

Sinds juni 2016 ben ik weer woonachtig in Hardenberg en in januari 2017 ben ik gestart met mijn eigen praktijk aan huis. Zo ondertussen ook getrouwd en moeder van 2 dochtertjes. Ik had niet durven dromen dat mijn praktijk in zo’n korte tijd zo goed zou lopen. Ik vind het heerlijk mensen op weg te helpen naar een gezond(er) lichaam en vaak dan ook een gelukkiger leven!