Nu de koude maanden weer zijn begonnen, is een verwarmende chocolademelk meer dan welkom.  Helaas bevat de traditionele chocolademelk vaak aardig wat suiker en is dit niet heel verstandig om dagelijks te nemen. Hieronder vind je verschillende receptjes voor een gezonde chocolademelk! Wat? Kan dan? Jazeker en het is nog lekker ook! Probeer het eens :).

Recept 1: Warme chocolademelk

  • 250 ml plantaardige melk zonder toegevoegde suikers, bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk.
  • 1,5-2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 1 theelepel kaneel
  1. Verwarm de havermelk en doe er direct het cacaopoeder en kaneel bij.
  2. Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt.
  3. Schenk in een grote mok en geniet ervan!
  4. Eventueel klein beetje honing

Recept 2: Warme chocolademelk met pindakaas

  • 250 ml plantaardige melk zonder toegevoegde suikers, bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk.
  • 1,5-2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • 1 eetlepel 100% pindakaas
  1. Verwarm de havermelk en doe er direct het cacaopoeder en pindakaas doorheen en roer goed door.
  2. Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt.
  3. Schenk in een grote mok en geniet ervan!
  4. Eventueel klein beetje honing

Recept 3: Warme chocolademelk met banaan (lekker romig)

  • 250 ml plantaardige melk zonder toegevoegde suikers, bijvoorbeeld havermelk of amandelmelk.
  • 1,5-2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  • Halve banaan / kleine banaan
  1. Doe de banaan samen met de melk en cacaopoeder in een blender.
  2. Verwarm het daarna in een pannetje.
  3. Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt.
  4. Schenk in een grote mok en geniet ervan!

Recept 4: Warme chocolademelk met kokossmaak

  • 250 ml kokosmelk
  • 1,5-2 eetlepels (rauwe) cacaopoeder
  1. Verwarm de kokosmelk en doe er direct het cacaopoeder bij.
  2. Laat heet worden, maar let op de de chocolademelk niet kookt.
  3. Schenk in een grote mok en geniet ervan!

 

En de slagroom dan!?

Recept: 

1 blik pure kokosmelk (400 ml)
1 el ahornsiroop, vanillepoeder, honing of andere zoetstof (optioneel)

Benodigdheden
slagroomklopper, garde of mixer

Bereiding
1. Zet het blik kokosmelk een nacht (minimaal 12 uur) in de koelkast. Het water en de room moeten gaan scheiden en dat gebeurt alleen als het koud genoeg is. Zet het bij voorkeur achter in de koelkast, want daar is het het koudst. Schud het blikje niet!
2. Open dan het blik en schep de creme (de bovenste dikke laag) met een lepel in een kom.
3. Klop met een slagroomklopper, garde of mixer tot een glad en romig geheel. Wil je de room iets zoeter maken? Voeg dan de ahornsiroop/vanillepoeder/honing of andere zoetstof toe aan de room. Mix nog een keer goed door.

Recommended Posts

No comment yet, add your voice below!


Add a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *